31 juli 2005

De Maya Tzolkin

Deze week heb ik al 2 keer eerder een tekst geschreven over de Maya's; de 13 manen kalender en het jaar van het Gele Kosmische Zaad jaar dat 26 juli begonnen is en het Gebed van de Zeven Galactische Richtingen...nu wordt het echter tijd om wat te schrijven over de Maya Tzolkin! En wel op zo'n manier dat je er zelf mee aan de slag kunt!

De Maya Tzolkin is de Galactische Kalender van de Maya's en bestaat uit een cyclus van 260 dagen (gelijk aan het aantal dagen tussen conceptie en geboorte). Tzolkin betekent letterlijk de telling van kin(=dagen). De kalender is samengesteld uit 13 getallen (Tonen) en 20 iconen (Zonnezegels), die gecombineerd 260 mogelijkheden geven.

Elke dag heeft dus een andere combinatie van Toon en Zonnezegel, zo ook de dag van je geboorte. Die combinatie geeft je een beeld van de beweging in je leven en je innerlijke kracht! Dus wat de westerse astrologie is in het Westen is, is de Tzolkin voor de Maya's...de Tzolkin is alleen veel specifieker!

Hieronder zal ik uitleggen hoe je achter jouw Toon en Zonnezegel komt en wat je er vervolgens aan hebt....

Een leuke manier om informatie (en uitleg!) te krijgen over je Toon en Zonnezegel is door hier een gratis kin-kaart aan te vragen! je krijgt de kaart binnen enkele dagen per e-mail...

Een andere manier is door hier je geboortedatum in te vullen. Vervolgens krijg je een beknopte omschrijving van je Zonnezegel(1-20), je Toon (1-13), je Gids, je Uitdaging en je Ondersteuning...en zelfs informatie over je Aardefamilie en je Stam (clan). Veel informatie waar je niet direct wat mee kunt zonder de betekenis van de Zonnezegels te kennen...

Maar door hier je zonnezegel en toon (oftewel galactische signatuur) op te zoeken, krijg je een erg uitgebreide uitleg! Deze heb je gevonden bij de vorige link en staat (onderstreept) direct onder de plaatjes; bijvoorbeeld 'blue spectral night'. Hier vind je informatie over je Zonnezegel, je Toon, je Gids, je Uitdaging en je Ondersteuning!

In een wereld vol dualiteit heeft elk Zonnezegel ook een schaduwzijde, meer over je schaduwzijde lees je hier! Dit doe je door het plaatje van je zonnezegel op te zoeken.

Het Zonnezegel dat je uitdaging is, is ook de Zegel voor je Wavespell, meer over Wavespell's vind je hier, elke 9 maanden is er gedurende 13 dagen jouw wavespell (tot nu toe staan er alleen de data voor 2005, 2006 volgt...). Bewust bezig zijn met je wavespell, op het moment dat dat wavespell bezig is, zal je veel inzicht geven...

Op het moment dat je wat meer inzicht hebt in de Maya Tzolkin, is het interessant om de maandkalenders te downloaden, deze laten de Toon en Zonnezegel van elke dag van de maand zien. Aan de hand hiervan kun je bepalen of een bepaalde dag ondersteunend voor je is, of uitdagend, goed om iets nieuws te beginnen of...

Als het je leuk lijkt om zelf een Galctisch Maya kompas te leren gebruiken klik dan hier, je kunt het hier downloaden met uitleg erbij. Dit geeft een goed beeld van de spiraalsgewijze manier waarop tijd verloopt volgens de Maya's (dus niet lineair!), een aanrader!

Nou hiermee heb je al behoorlijk wat informatie! Ik weet dat het niet makkelijk is de Tzolkin, maar oh zo leuk! Ga er mee bezig, ga er mee spelen. Zoek naar verbanden tussen jou en familieleden of vrienden....Enjoy! En laat me weten wat je ontdekkingen zijn!

Gepost door Suuz | 31 juli 2005 20:20

Reacties


Ik vind het heel erg interessant en er vallen nu ook puzzelstukjes op z'n plaats (vast de synchroniciteit die in mijn rode aarde staat). Ik ga me er zeker verder in verdiepen! bedankt voor alle bruikbare tips!
groet,
Mirjam

Reactie van Mirjam | 19 augustus 2005 12:25

Thnx! leuk om te horen dat je er wat mee kunt!

Reactie van Suuz | 23 augustus 2005 22:45

Je geeft heldere uitleg. Binnenkort is al jouw informatie te vinden in een agenda, dat maakt het makkelijker om de synchroniteit te ontdekken.
groet, Sylvia www.mayatzolkin.com

Reactie van Sylvia | 08 september 2005 13:59

@ Sylvia: leuk initiatief! zou je mij een promo-exemplaar kunnen sturen? mijn klanten zijn hier namelijk ook in geinteresseerd!

Reactie van Suuz | 08 september 2005 17:57

klik hier om naar Puur.log of naar Heel Puur te gaan!